Havtorn

kalonMAThantverk

KALON FOOD MAKERI älskar Havtorn! Vi har i dagsläget en liten odling, men som redan ger överskott. Vi gillar superbärens underbara smak, den karaktäristiska syrligheten och alla nyttigheter den innehåller.

Havtorn innehåller stora mängder vitaminer, mineraler och fleromättade omega-fettsyror. Havtorn är oerhört rikt på vitamin C och innehåller per 100 gram hela sex gånger mer än apelsiner! Förutom vitamin C innehåller havtorn även karotenoider, som ibland kallas för pro-vitamin A eftersom kroppen själv omvandlar det till aktivt vitamin A vid behov. Karotenoider lagras under huden och bidrar till att ge huden en solkysst ton samtidigt som det även verkar för att skydda mot solens skadliga strålning. Många arter är även rika på vitamin E och flera B-vitaminer samt olika mineraler.

Det som gör havtorn ännu mer unikt är det höga innehållet av de fleromättade omega-fettsyrorna. Bären innehåller nämligen omega-3, -6, -7 och -9, vilket är mycket ovanligt för ett enda livsmedel. Omega-3 och -6 är essentiella vilket betyder att kroppen själv inte kan tillverka dem utan att vi måste få i oss de via kosten.

Havtornsmarmelad

Ingredienser:

Havtornsbär, rörsocker, naturligt pektin (framställt av citrusfrukter)

 

Mängd: 167ml


 

 

Havtornssalt

Saltet är tillverkat utan tillsatser och med hänsyn till att bibehålla havtornens rena smak och nyttigheter. Speciellt gott till fisk, fågel, sallad eller på mackan.


Ingredienser:

Fruktkött, -skal och kärnor av havtorn, himalayasalt


Mängd: 125 gram

Havtornsdryck

Drycken är tillverkad utan tillsatser och med hänsyn till att bibehålla havtornens rena smak och nyttigheter.


Ingredienser:

Havtornsbär, Rörsocker, Vaniljpulver.


Mängd: 250ml

Havtornsråsaft innehåller enbart saften av havtornsbär. Råsaft används 2- gånger dagligen för att stödjer immunsystemet och minskar trötthet. Blanda en matsked med t.ex. vatten, yoghurt, smoothie mm.


Ingredienser: Hela havtornsbär


Mängd: 250ml

Havtornsråsaft

NYHETER

 

Nu finns hela kalonFOODmakeri sortiment hos

WISBY OST, Wallersplats 4, Visby.

www.wisbyost.se


 

KONTAKT

 

KALON MAKERI

Follingbo, Slättflishage 429b

62191 VISBY

mejl: info@kalon.nu

mobil. 070-3227416

Copyright @ All Rights Reserved