Honung

kalonMAThantverk

KALON tillverkar honung helt utan kemiska tillsatser. Bina bor i en bikupa av trä och är uppfödda på deras egen pollen och nektar. På vintern matar vi dem med ekologiskt strösocker vid behov. Honungen slungas och silas manuellt och värms aldrig upp vilket innebär att alla nyttiga ämnen bevaras. Vid hantering av honungen använder vi oss av rostfria kärl och sil, vilket gör att vi därmed lyckas att undvika kontakten med plast.

Förutom att KALONS honung är helt naturlig finns många anledningar till varför honung är bra för oss människor.

Honung har en bra inverkan på tarmfloran då den kan förhindra tillväxt av farliga bakterier i tarmen och samtidigt främjar produktionen av goda bakterier.

Honungens naturliga antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper är till bra hjälp mot förkylning som halsont och hosta. Två matskedar innan läggdags kan hjälpa till att dämpa hosta och en kopp örtte med en tilltagen portion honung innan läggdags kan bidra till en bättre nattsömn. Drycken bidrar även till en stadig ökning av insulin samtidigt som det sker en frisättning av serotonin. Det i sin tur omvandlas till melatonin, vilket är det hormonet som ansvarar för just sömnreglering. Det finns även ett fåtal studier som visar att honung har positiva effekter på minnet och även kan verka ångestdämpande.

Honung är ett bra substitut till socker då bina redan har gjort förarbetet genom att omvandla molekylerna till glukos och fruktos, vilket gör honung till mer skonsamt för blodsockernivåerna än vanligt socker.

Krämig HONUNG

Mängd: 500gr alt. 167ml

Bäst före: öppnad burk i 12 månader

Förvaras: i rumstemperatur

Ursprung: Sverige/ Gotland/ Kalon Makeri

 

För att få krämig honung ympar vi vår nyslungade honung med Kalons krämiga honung för en bestående krämig och naturlig konsistens.

Nyslungad HONUNG

Mängd: 500gr alt. 167ml

bäst före: öppnad burk i 12 månader

Förvaras: i rumstemperatur

Ursprung: Sverige/ Gotland/ Kalon Makeri

 

Nyslungad honung kristalleseras efter några månader.

NYHETER

 

Nu finns hela kalonFOODmakeri sortiment hos

WISBY OST, Wallersplats 4, Visby.

www.wisbyost.se


 

KONTAKT

 

KALON MAKERI

Follingbo, Slättflishage 429b

62191 VISBY

mejl: info@kalon.nu

mobil. 070-3227416

Copyright @ All Rights Reserved