Gotlandsfuru

KALONHUSMAKERI

Allt virke kommer från en lokal brädgård, Österby Brädgård.

Gotlandsfuru dominerar våra hus. Det är ett självklart val för oss att använda sig av ett så pass bra och närproducerat material. Gotlandsfuru får växa länge och har därför hög virkeskvalitet. Det speciella med Gotland är kalkstensgrunden som finns på ön. Den gör att de gotländska tallarna växer långsamt, vilket gör att det blir tätt mellan årsringarna och densiteten hos virket blir hög. Virkets höga hartshalter gör det lämpligt för utomhusbruk till exempelvis trall och panel. Kärnans hårdhet och färg lämpar sig ypperligt till vackra trägolv.

 

Ekologisk framställt - närproducerad - miljövänligt

 

Inomhuspaneler

Bastupanel i ask

Takpanel

Väggpanel

Ytterpanel stående

Inomhusgolv

Gotlandsgolvet, natur

 

Gotlandsgolv erbjuder det bästa av igår och idag. Gårdagen har givit golvet dess karaktäristiska utseende och dagens teknik har tillförd treskiktdesignen.

Gotlandsgolvet är anpassat för att möta dagens krav om att fungera tillsammans med golvvärme.

Ytbehandling: lut och olja

 

Dimensioner:

1 stav

Längd:       2390mm

Bredd:       195mm

Tjocklek:   14mm

 

Utomhuspaneler

Träaltan-Gotlandstrall

GOTLANDSTRALLEN

 

Gränsen mellan ute och inne suddas ut. Dagens moderna boende med stora fönsterpartier och nära ut till naturen binds ihop på ett vackert sätt med Gotlandstrallen. Ett vackert och miljövänligt utegolv av gotländsk kärnfuru.

 

Gotlandstrallen har en röd varm ton i kärnan som är ett snyggt och levande alternativ till tryckimpregnerad trall. Trallen tillverkas av utvalt kärnvirke. Ett ekologiskt riktigt val jämfört med sibirisk lärk som fraktas mycket lång väg.

 

Gotlandstrall i kärnfuru 28x120mm

Yttertak-Falor

FALTAK i gotländsk kärnfuru

 

Det gotländska traditionella faltaket är tidlöst vackert och står sig väl tillsammans även med modern arkitektur. Det är ett naturligt och ekologiskt materialval som med sina rena linjer är vackert ihop med både gamla bulhus och moderna funkishus.

 

22x145mm       0-4,2m              

NYHETER

 

Nu finns hela kalonFOODmakeri sortiment hos

WISBY OST, Wallersplats 4, Visby.

www.wisbyost.se


 

KONTAKT

 

KALON MAKERI

Follingbo, Slättflishage 429b

62191 VISBY

mejl: info@kalon.nu

mobil. 070-3227416

Copyright @ All Rights Reserved