HUS MAKERI

Tommy Peterson

KALONS byggnadsnickare

kalonHUShantverk

KALON MAKERI har i samarbete med arkitekten Richard Hellgren tagit fram nyckelfärdiga hus. Vi har lagt stort fokus på att känslan som husen ger ska återspegla vår passion för naturen och samtidigt ha fokus på funktion och kvalité. Vi längtade efter en enkelhet och skalade bort det onödiga. Det som kvarstår ska upplevas som det väsentliga, bidra till att skapa ett lugn och en känsla av rymd.

 

Vi har även lagt ett stort fokus på materialval. Ett boendeklimat som präglas av naturmaterial skapar tillfredställelse hos oss människor och massivt trä skapar ett sunt rumsklimat. Träd binder stora mängder koldioxid vilket är en bestående process som även fortsätter i de färdiga produkterna och är därmed naturligt klimatsmart.

Detaljer som t.ex. elbrytare, eluttag eller belysningsamaturer är i porslin, då vi har som mål att undvika produkter i plast.

 

Trä är ett av våra mest värdefulla råmaterial. Gotlandsfuru dominerar våra hus vilket och det är självklart val för oss att använda sig av ett närproducerat material. Tallen, som Gotlandsfuru utvinns från, får växa länge och har därför hög virkeskvalitet. Det speciella med Gotland är kalkstensgrunden som finns på ön. Den gör att de gotländska tallarna växer långsamt, vilket gör att det blir tätt mellan årsringarna och densiteten hos virket blir hög. Virkets höga hartshalter gör det lämpligt för utomhusbruk till exempelvis trall och panel. Kärnans hårdhet och färg lämpar sig ypperligt till vackra trägolv. Vi gör medvetna val för att minska spill så mycket som möjligt och det lilla spillet som uppstår används till att skapa värme och varmvatten.

 

Husen bygger vi själva för att kunna garantera hög kvalité under hela arbetsprocessen. Vi har lång erfarenhet inom byggnation, hantverkare med gedigen kunskap inom trä och ett bra samarbete med lokala företag inom el och VVS.

 

Den mänskliga faktorn och tiden är avgörande vid val av material och montering. Vi värdesätter hantverkarnas kunskap. Det kritiska ögat, den vana blicken och känslan i handen som samverkar med många års erfarenhet.

För att åstadkomma ett så grönt hus som möjligt har vi noggrant tagit hänsyn till olika aspekter.  Närprocucerad och ekologisk är vårt motto samtidigt som vi vill bygga sunt med smarta byggnadstekniska lösningar.

Vi följer konstant utvecklingen inom ekologiska byggmaterial och kommer uppdatera våra hus, när vi ser nya och hållbara möjligheter.

 

Alla material kommer obehandlade. Du kan själv välja om du vill ytbehandla ditt hus. Beroende vilket resultat du vill ha, kan vi hjälpa dig med rådgivning för att hitta ett miljövänligt alterantiv.

 

Du kan låta ditt hus åldras naturligt! När virke åldras grånar det och antar med tiden en silvergrå ton.

 

KALONS hus kommer nyckelfärdiga. Vi har gjort genomtänkta val av material med hänsyn till hållbarhet och ett klimatsmart tänkande. Vi har gjort efterforskningarna åt dig så att du som önskar ett så ekologisk och hållbart hus som möjligt, kan gör ett bra, enkelt och tryggt val med KALONS hus.

 

Vi kommer med ett färdigt hus till dig förberett för enkel anslutning av VA och EL på plats. Du slipper ha en byggarbetsplats och kan njuta av ditt hus från dag ett!

 

Vi har en tydligt utformad avtal, betalningsplan och garantier så att ni som kund kan känna er trygga med oss!

 

Vi är flexibla! Vill du göra ändringar av planlösningen, fönsterplaceringen eller materialval, så hjälper vi självklart till att rita ditt drömhus precis som du vill ha det!

 

 

NYHETER

 

Nu finns hela kalonFOODmakeri sortiment hos

WISBY OST, Wallersplats 4, Visby.

www.wisbyost.se


 

KONTAKT

 

KALON MAKERI

Follingbo, Slättflishage 429b

62191 VISBY

mejl: info@kalon.nu

mobil. 070-3227416

Copyright @ All Rights Reserved